Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Financier trekt stekker uit Hanzevast-fondsen

Een Britse financier heeft de stekker uit twee goed renderende vastgoedfondsen van Hanzevast getrokken.

Een Britse financier heeft de stekker uit twee goed renderende vastgoedfondsen van Hanzevast getrokken. De fondsen lijken het slachtoffer te zijn geworden van de doorverkoop van leningen door de oorspronkelijke financier NIBC. Dit meldt Vastgoedjournaal maandag. 

Afgelopen week informeerde een tussenpersoon van de Britse financier dat leningen van het Vastgoedfonds Hanzevast Holland 55 CV en Holland 61 CV niet worden verlengd. Deze moeten nu dus worden terugbetaald, op een moment dat Hanzevast het zelf ook niet makkelijk heeft. Eerder verwachtte de fondsaanbieder dat het de komende zes tot zeven jaar niets zal uitkeren aan beleggers in vastgoedfondsen.

De waarde van het vastgoed lag eind 2011 op 448 miljoen euro, terwijl de uitstaande leningen op dit moment 435 miljoen euro bedragen. 

Het is niet bekend hoeveel Hanzevast moet afdragen. Slaagt de aanbieder er niet in om de leningen terug te betalen, dreigt executie en totaal kapitaalverlies. Eveneens is onduidelijk wie de financier is. De destijds door NIBC verstrekte lening is anoniem doorverkocht op de internationale kapitaalmarkt, meldt Rentreview.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober