Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

SeedBlink neemt Nederlandse crowdfunder Symbid over

De platformen hebben samen meer dan €110 miljoen aan investeringen in 250 start-ups gerealiseerd.

SeedBlink, het Europese co-investeringsplatform voor tech start-ups, heeft de overname afgerond van Symbid, een van 's werelds eerste crowdfundingplatformen voor durfkapitaal. Met de overname krijgt SeedBlink een steviger positie in Centraal- en Oost-Europa en de Benelux.

De platformen van beide partijen hebben samen meer dan €110 miljoen aan investeringen in 250 start-ups gerealiseerd, met behulp van een netwerk van 62.000 investeerders.

Hiervan komt €35 miljoen voor rekening van Symbid (verdeeld over 180 start-ups, waarvan 67 in de technologiesector) en €75 miljoen voor rekening van SeedBlink (waaronder in FlowX, Dronamics, Hunch en Druid).

Tech-investeringen

De overname levert SeedBlink een veel ruimere investeerderspool op. Ook sluit de acquisitie aan bij de strategie van SeedBlink om particuliere investeerders en VC's te laten samenwerken om Europese tech-innovatie te financieren.

Symbid is elf jaar geleden opgericht door een team van Nederlandse ondernemers en heeft sindsdien een community opgebouwd van ruim 50.000 investeerders; voornamelijk uit de Benelux.

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. De voor- en nadelen van secundaire markten bij crowdfunding
  2. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  3. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  4. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  5. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren