Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Woningmarkt: in deze steden krijgt u het meest voor uw geld

Dit rapport laat zien in welke steden in Nederland u het meest krijgt voor uw geld en waar het minst. Er is rekening gehouden met een budget van €400.000 tot €500.000.

Door de bijzonder krappe woningmarkt worden kopers enorm beperkt in hun wensen. Waar voorheen nog eisen gesteld konden worden wat betreft buurt, het soort huis of het aantal kamers, zijn de mogelijkheden nu minimaal. Wat kunnen huizenzoekers met €500.000 doen? Spaarplatform Raisin zocht het uit.

Wat u krijgt voor uw geld is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van de regio waar het huis staat. In het rapport staat te lezen waar in Nederland u het meest en het minst voor uw geld krijgt. Er is rekening gehouden met een budget van €400.000 tot €500.000 euro (de gemiddelde prijs van een woning ligt momenteel rond de €410.000).

Tilburg bovenaan

Een wellicht verrassende uitkomst is dat wanneer u veel voor 'weinig' wilt, in Tilburg u de meeste kans maakt om een geschikte woning te vinden. Die stad eindigt op de eerste plaats in de ranking van Raisin, met een score van 257 van de 390 punten.

Dan is meer dan het dubbele van wat Amsterdam scoorde in deze index. Concreet krijgt u, met een budget van 4 tot 5 ton, een huis van gemiddeld 113 vierkante meter, 4 kamers en 75% kans op een tuin.

In Assen de meeste ruimte

Liever de ruimste woning? Dan bent u in Assen aan het juiste adres. Met een gemiddelde woonoppervlakte van 138 vierkante meter en 5 kamers vindt u hier de ruimste woningen uit de index.

Apeldoorn is dan weer de gemeente waar veel criteria van de wensenlijst zijn af te vinken. Heeft u bijvoorbeeld een auto en is een garage een must? Dan zit u in Apeldoorn goed, want maar liefst 59% van de beschikbare woningen heeft een garage.

Zie hieronder het overzicht van de top 10:

Waar kunt u het minst doen met een half miljoen?

Dan is het nog altijd aardig om even te kijken waar u het minst heeft aan €500.000. Waarschijnlijk denkt u direct aan Amsterdam, maar opvallend genoeg staat die op de één na laatste plaats. U krijgt het minst voor uw geld in…. Maastricht. In deze Limburgse stad kunt u niet kritisch zijn. Gemiddeld krijgt u hier 96 vierkante meter woonoppervlakte en 4 kamers. De stad eindigt onderaan met 124 punten.

Amsterdam volgt inderdaad wel op de voet, met 125 punten. U woont dan wel in de hoofdstad, maar op meer dan een gemiddeld 65 vierkante meter en 3 kamers hoeft u niet te rekenen. Het is dan ook geen verrassing dat Amsterdam het laagst scoort op het gebied van ruimte.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst