Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

IT-bedrijven interessanter voor Private Equity

Private equity fondsen kijken met meer interesse naar middelgrote IT-bedrijven, ondanks dat investeringen achterblijven.

Private equity fondsen kijken met steeds meer interesse naar middelgrote IT-bedrijven, ondanks dat de investeringen in de IT-sector achterblijven. Dat concludeert participatiemaatschappij Écart Invest mede op basis van cijfers van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). 

Het afgelopen jaar hebben alle grote IT-spelers het moeilijk gekregen. Middelgrote spelers die zich doorgaans op een nichemarkt richten, presteren over het algemeen beter. Rolf Metz, Directeur van Écart Invest: "Zij hebben minder last van dalende uurtarieven en kunnen sneller reageren op veranderingen in de markt dan logge, grote organisaties. Een organisatie die een nichemarkt bedient, is interessant voor investeerders." 

Metz verwacht dan ook dat deze groep bedrijven de aandacht van investeringsmaatschappijen zullen trekken. "Je ziet het aantal participaties hierin nu al langzaam toenemen en ik verwacht hierin aankomende jaren verdere groei."

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

  1. Particuliere beleggers kiezen steeds vaker voor private equity
  2. Nederlandse durfkapitalisten lopen niet warm voor start-ups uit eigen land
  3. Business angels kunnen meer investeren in start-ups, maar hóe?
  4. Biedt private equity kansen voor particuliere beleggers?
  5. Techbedrijven zijn populair, maar niet op de beurs