Nieuws

Private equity verwacht overnamegroei

Private equity verwacht dat er dit jaar meer fusies en overnames plaatsvinden in de industrie.

Private equity verwacht dat er dit jaar meer fusies en overnames plaatsvinden in de industrie. Dit meldt Roland Berger Strategy Consultants in een onderzoek.

Een grote meerderheid van de ondervraagden verwacht een positieve groei op de overnamemarkt, tot 10%. 20% verwacht dat de dealgroei even hoog zal zijn als vorig jaar en 18% denkt aan een daling in de activiteit. 8% verwacht zelfs een daling van meer dan 10%. Daarmee zijn de ondervraagden overigens terughoudender dan vorig jaar, toen meer private equity-professionals een overnamegroei verwachtten. De ondervraagden zijn volgens het consultantbureau terughoudender vanwege het “wantrouwen in de robuustheid van het private equity-business model”. Vooral in Groot-Brittannië wordt een groei in het aantal fusies en overnames verwacht.

In sectoren als zorg, retail, technologie en media zal naar verwachting de meeste activiteit waarneembaar zijn.

Voor het onderzoek werden 820 private equity-professionals ondervraagd, van wie 64% meer dan tien jaar ervaring heeft in het vakgebied. Ook werd er gekeken of de verwachtingen van vorig jaar in lijn lagen met de werkelijke situatie. De helft van de ondervraagden had de juiste verwachtingen over de Europese overname-activiteiten in 2014.

 

    

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen