Nieuws

Beleggen in wiet?

In California zijn twee ondernemers een opvallend venture capital-fonds gestart. Zij beleggen in alles wat met wiet te maken heeft.

Lang was het, samen met geestverruimende pillen, ons meest bekende exportproduct; wiet. In California, de staat van de vrijheid, surfers en sixties en seventies, evolueert het groene plantje nu van streng verboden naar wellicht een beetje toegestaan. Reden voor twee ondernemers om met een speciaal startkapitaalfonds te komen om te beleggen in wietgerelateerde bedrijven.

Beleggen in pot, dus, zoals de Amerikanen het noemen. Het fonds heet Emerald Ocean Capital, wellicht is het toch nog niet zo gebruikelijk om iets met de drug in de naam te doen, en zal beleggen in bedrijven die goederen en diensten leveren aan wiettelers en -verkopers.

Is het wat? Geen idee, de Amerikaanse overheid komt wel vaker terug op eerdere beslissingen. En politiek heeft een belangrijke, oncontroleerbare invloed op deze nieuwe sector. Meestal houden beleggers niet van deze oncontroleerbare invloeden. Wel leuk om er over te lezen in de Huffington Post.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen