Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.

Bundesbank vreest huizenbubbel

Deutsche Bundesbank kijkt met zorg naar de Duitse woningmarkt, omdat daar mogelijk sprake is van een luchtbel.

Deutsche Bundesbank kijkt met zorg naar de Duitse woningmarkt, omdat daar mogelijk sprake zou zijn van een luchtbel. Dat blijkt uit een rapport van de monetaire toezichthouder over de financiële stabiliteit van Duitsland.

In de zeven grootste steden stegen de prijzen van nieuwe woningen in 2010 met 4,9% en in 2011 met 9,1%. Dit jaar lijkt de prijsstijging aan te houden.

Andreas Domnret, bestuursvoorzitter van de Bundesbank, zegt nog geen onmiddellijk gevaar te zien. Maar de combinatie van lage rentetarieven en hoge liquiditeit kan in grootstedelijke gebieden tot excessen leiden die een ‘serieus gevaar’ zouden betekenen voor de financiële stabiliteit. Indien nodig neemt de Bundesbank maatregelen, zoals aanpassing van de leennormen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenprijzen in vierde kwartaal met 11,6% gestegen
  2. Nog nooit waren de hypotheekrentes zo laag
  3. Ondanks corona is winkelleegstand nauwelijks gestegen
  4. Huizenprijzen bijna 9% gestegen
  5. UBS: Ook huurprijzen kantoren op A-locaties zullen dalen