Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Nederlandse vastgoedmarkt blijft aantrekkelijk

De vooruitzichten voor de Nederlandse vastgoedmarkt zijn gunstig: relatief hoge aanvangsrendementen en liquiditeiten.

De Nederlandse vastgoedmarkt blijft een aantrekkelijke mix bieden van relatief hoge aanvangsrendementen, liquiditeit en solide economische vooruitzichten. Dat stelt Deutsche Asset Management (Deutsche AM) in zijn halfjaarlijkse vooruitblik op de Europese vastgoedmarkt.

De vermogensbeheerder houdt deze markt dan ook op overweight ofwel kopen. Binnen Nederland kunnen beleggers zich het beste concentreren op een aantal specifieke kantoormarkten in Amsterdam, die profiteren van de voortgaande consolidatie, terwijl minder centraal gelegen locaties achterblijven.

Naast Nederland verwacht Deutsche AM potentieel de aantrekkelijkste rendementen in Spanje en de zeven grote steden in Duitsland. Vastgoed op de meest gunstige locaties biedt sowieso relatief hoge inkomsten, zeker nu de yields op staatsobligaties scherp dalen.

Economische ontwikkelingen

Ook Duitsland blijft staan op overweight; niet alleen omdat de economie sterk blijft, maar ook omdat de vraag naar kantoren groot blijft. De lage rendementen van andere beleggingssegmenten en de focus op Duitsland als veilige haven maakt wel dat de rendementen van A-locaties in 2017 verder zullen afnemen.

De Europese economie ontwikkelde zich over het algemeen positief in de eerste helft van 2016, en alhoewel de Brexit-uitslag een impact zal hebben op de korte termijn, zal de vraag hierdoor slechts beperkt afnemen.

In het Verenigd Koninkrijk is er een overgangssituatie. De huidige daling van de vastgoedprijzen zal waarschijnlijk door blijven gaan in 2017, verwacht Deutsche AM. Toch zijn er nog steeds veel factoren die ervoor zorgen dat het Verenigd Koninkrijk een aantrekkelijke markt is.

 

 

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.