Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Vorig jaar 8% meer faillissementen

Het aantal faillissementen in de vastgoedsector steeg afgelopen jaar met 8% vergeleken met 2011.

Het aantal faillissementen in de vastgoedsector steeg afgelopen jaar met 8% vergeleken met 2011. Dat blijkt uit cijfers van Creditsafe, een online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Na het rampjaar 2011 waarin 28% meer faillissementen werden gemeld dan in 2010, blijft het aantal faillissementen nog steeds stijgen. Vooral makelaars en vastgoedhandelaren hebben het zwaar te verduren gehad in de afgelopen vier jaar.

Hoewel de sector dus harde klappen kreeg, beginnen nog steeds veel mensen een nieuw bedrijf in het vastgoed. De verklaring hiervoor is dat veel oud-werknemers die werkloos zijn geworden een eenmanszaak beginnen. In 2012 kwamen er ruim 4.200 nieuwe ondernemingen bij. Dit is wel 11% minder dan in 2011.

Andrew Harris, directeur van Creditsafe Nederland: ‘Hoewel de afgelopen twee jaar niet zo veel woningen zijn verkocht als in het vierde kwartaal van 2012, kreeg de vastgoedsector vorig jaar opnieuw harde klappen. Als we de gegevens van de afgelopen jaren op een rij zetten, zijn er nog geen tekenen van herstel te zien. De plotselinge eindejaarshausse op de woningmarkt komt zeer waarschijnlijk door de aanscherping van de hypotheekregels per 1 januari en het blijft dus onverminderd belangrijk om de financiële situatie van zakenpartners in de vastgoedsector van dichtbij te monitoren.’

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober