Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Stroink: Banken zijn vastgoed beu

De negatieve aandacht rond Eurocommerce heeft het chagrijn van banken over commercieel vastgoed aangewakkerd.

De negatieve aandacht rond Eurocommerce heeft het chagrijn van banken over commercieel vastgoed aangewakkerd. Mede daarom hadden banken geen zin meer om TCN te blijven financieren, waardoor de projectontwikkelaar nu op een faillissement afstevent. Dat betoogde TCN-oprichter Rudy Stroink gisteren in een interview met de Volkskrant.

Banken schokken zich deze zomer rot na de fraudeaantijgingen en het daaropvolgende faillissement van Eurocommerce, stelt Stroink. ‘Na de vastgoedfraude was weer sprake van list en bedrog. Daarop zeiden de banken dat ze helemaal geen geld meer zouden steken in kantoren en winkels.’ De banken, waaronder ING, Rabobank en SNS, stelden eerst adviseurs aan bij TCN, die vervolgens een negatief advies uitschreven. ‘We hebben een plan neergelegd waarin we aangaven: met pappen en nathouden kunnen we door de crisis komen. Maar daarin hadden ze geen vertrouwen meer.’

De banken de schuld geven van het nakende faillissement, wil hij ook weer niet. ‘Ik heb ze niets te verwijten, sommigen hebben veel geduld gehad. Ik verbaas me er wel over dat ze tegen mij zeggen: we willen morgen ons geld terug. Maar ik heb aan mijzelf te danken dat ik aan hen ben overgeleverd. Op mijn 55e verjaardag (twee jaar geleden, red.) heb ik de dagelijkse leiding overgedragen aan de jonge garde. Ik had me dat voorgenomen, maar ik had dat niet in die crisistijd moeten doorzetten. Ik had mijn schuldeisers nog harder moeten vasthouden’, aldus Stroink in de Volkskrant.

TCN maakt momenteel een soort doorstart als TCN Concepts. Stroink zegt dit bedrijfje te ‘coachen’. ‘Het moet een soort archipel worden van architectuur, branding, bouw en financiering. Helemaal gericht op de vraag wat en van wie is de stad en wat we kunnen bedenken om dat beter te laten functioneren.’ Over het lot van de 120 TCN-werknemers liet Stroink zich niet concreet uit. Volgens informatie van Vastgoedmarkt is op 20 november alle medewerkers de wacht aangezegd.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober