Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Particulier houdt moed

Ondanks de crisis waar de vastgoedsector doorheen gaat, zien de grote particuliere beleggers nog altijd groeimogelijkheden.

Ondanks de crisis waar de vastgoedsector doorheen gaat, zien de grote particuliere beleggers nog altijd groeimogelijkheden. Onderzoek van Nyenrode wijst uit dat deze vastgoedparticulieren de komende jaren hun portefeuilles verder willen laten groeien.

Universiteit Nyenrode en ING Real Estate Finance deden voor de tweede keer onderzoek naar het gedrag en de financieringsmogelijkheden van 120 particuliere vastgoedbeleggers. In totaal vertegenwoordigen hun portefeuilles een waarde van zestien miljard euro. 

De komende vier jaar willen deze beleggers hun vastgoedportefeuille met 20% laten groeien. Dat is 10% minder dan in 2011. 'Toen dachten zij nog dat de markt dit jaar zou aantrekken', zegt onderzoeksleider professor Tom Berkhout van Nyenrode in het Financieele Dagblad. 'Nu zegt 85% dat sprake is van een gevaarlijke situatie op de vastgoedmarkt.'

Toch wil bijna tweederde van de ondervraagde beleggers nog steeds woningen, kantoren, winkels of zorgvastgoed aankopen. Zij zien hier kansen in, omdat de prijzen enorm zijn gedaald. 

Het is de vraag of de beleggers de groeiambities waar kunnen maken. Ze zeggen dat het moeilijk is om financiering te vinden, gezien banken terughoudend zijn en hoge eisen stellen.

Particulieren zijn de grootste spelers op de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt, goed voor meer dan de helft van de  240 miljard euro aan beleggingsvastgoed.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober