Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

'Bouwvraag zorg neemt toe'

Het volume van het zorgvastgoed zal de komende jaren toenemen tot in totaal bijna tachtig miljoen m2.

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) verwacht in een nieuw onderzoek dat het volume van het zorgvastgoed de komende jaren zal toenemen tot in totaal bijna tachtig miljoen m2. Dat meldt Binnenlands Bestuur

In 1990 was er in Nederland 35 miljoen m2 vastgoed in gebruik voor zorgdoeleinden. In 2010 was dit al ruim 52 miljoen m2. De komende jaren zal dit aantal verder toenemen. Jaarlijks breidt het vastgoedgebruik door de zorg zich uit met gemiddeld 800 duizend m2.  

Naar verwachting blijft de bouwproductie voor de zorg tot 2016 op een hoog niveau van circa 1,8 miljard euro per jaar. Daarna zal onder invloed van de kwaliteitstoename, de verdere vergrijzing en de veroudering van het bestaande vastgoed de bouwproductie sterk toenemen. In 2030 ligt de totale bouwproductie voor de zorg volgens het EIB op circa 3,7 miljard euro per jaar.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober