Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Buitenland belegt minder in Nederland

Buitenlandse beleggers hebben minder in direct Nederlands vastgoed geïnvesteerd.

Buitenlandse beleggers hebben in de periode van begin augustus 2011 tot begin augustus 2012 minder in direct Nederlands vastgoed geïnvesteerd. Uit het onderzoek dat Vastgoedmarkt hiernaar sinds 1974 verricht blijkt dat in de genoemde periode voor 950 miljoen euro aan nieuwe acquisities werd gecontracteerd tegen 1.400 miljoen euro in de voorgaande twaalf maanden. Het gaat daarbij om objecten die van Nederlands in buitenlands bezit overgaan.

Rekening houdend met waardemutaties daalde de globaal door Vastgoedmarkt geraamde totale waarde, inclusief financieringen, aan direct Nederlands vastgoed in buitenlandse handen per saldo van in totaal 23,3 miljard euro tot 21,8 miljard euro.

Voor het eerst sinds zeer lange tijd werden ook woningen gekocht en niet uitsluitend commercieel vastgoed. Woningen maakten ruim 15 procent uit van de nieuwe acquisities.

Duitse beleggers waren met een aandeel van meer dan 60 procent, ofwel 600 miljoen euro opnieuw de belangrijkste koper. Daarnaast kochten zij in onderlinge, dus géén nieuwe transacties, voor ruim 200 miljoen euro van beleggers uit andere landen. In het totale directe bezit van 21,8 miljard euro nemen Duitsers bijna de helft voor hun rekening.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober