Nieuws

Crowdfunding in Nederland groeit met 48% in Q3

Traditioneel is de zomer een relatief rustige periode. Dit jaar niet.

In het derde kwartaal van 2018 is de crowdfundingmarkt in Nederland met 48% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De markt voor crowdfunding-leningen en aandelen kwam afgelopen drie maanden uit op 45,3 miljoen euro verdeeld over 634 projecten. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Crowdfundmarkt.nl.

Traditioneel is de zomer een relatief rustige periode op de Nederlandse crowdfundmarkt maar ten opzichte van vorige zomer zijn er opvallend veel projecten via crowdfunding gefinancierd. In de eerste helft van 2018 groeide de markt namelijk nog maar met 36%.

Over heel 2018 staat de teller nu op 160,4 miljoen euro verdeeld over 1761 projecten. In 2016 en 2017 werd in de laatste drie maanden van het jaar veruit het meest gecrowdfund. Het is dus te verwachten dat de marktomvang van vorig jaar (182,5 miljoen euro) ruimschoots wordt ingehaald.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’
  2. Nederland loopt voor met crowdfundingvergunningen
  3. Deze 10 crowdfundingplatforms dingen mee naar de IEX Gouden Stier
  4. 7 buitenbeursbeleggingen voor extra spreiding in uw portefeuille
  5. Institutionele investeerders kapen crowdfunding