Nieuws

ICCO en Lendahand gaan samenwerken

Een strategische zet van twee bedrijven die zich inzetten voor de bestrijding van armoede.

Fintech start-up Lendahand en de internationale ontwikkelingsorganisatie ICCO zijn een strategische samenwerking aangegaan. Beide organisaties zetten zich in voor entrepeneurs in ontwikkelingslanden, een logisch partnerschap dus.

De kern van de samenwerking ligt in een investering van ICCO in Lendahand, waarmee ICCO de eerste institutionele investeerder van de laatstgenoemde is. Hoewel hun werk niet exact hetzelfde is, hopen beide organisaties te leren van elkaars expertise. 

Vijftig jaar ervaring

Waar Lendahand nog een start-up is, het online platform voor impactinvesteringen begon in 2013, heeft ICCO meer dan 50 jaar ervaring in ontwikkelingslanden. ICCO's focus ligt bij het ondersteunen van boeren en startende ondernemers in de landbouwsector, zodat zij een betere positie kunnen verkrijgen in de maatschappij. 

De vele jaren ervaring hebben ervoor gezorgd dat ICCO een wereldwijd netwerk heeft. Wim Hart, CFO van ICCO zegt: "We moeten tegenwoordig nieuwe manieren van financiering vinden als we armoede willen blijven bestrijden. Steeds meer subsidies worden verminderd of geheel stopgezet, dus we richten ons nu meer op andere kansen. Dat zijn bijvoorbeeld investeren in start-ups waar we in geloven. Daarom is deze samenwerking zo waardevol voor ons."

De expertise die Lendahand heeft opgedaan komt daarom goed van pas. De innovatieve start-up heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat vele private investeerders geld kunnen lenen aan bedrijven en duurzame projecten in ontwikkelingslanden.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. De voor- en nadelen van secundaire markten bij crowdfunding
  2. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  3. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  4. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  5. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren