Nieuws

Het nieuwe crowdfundingmodel voor zorgvastgoed

Estea en ZIB Crowdfunding gaan verder door een nieuw investeringsmodel voor zorgvastgoed te ontwikkelen.

Na het eerste gecrowdfunde ziekenhuis, gaan Estea en ZIB Crowdfunding verder door een nieuw investeringsmodel voor zorgvastgoed te ontwikkelen. Voortaan kunnen zorgorganisaties ook de inwoners uit hun buurt of lokale investeerders betrekken bij de financiering van hun vastgoed. Estea en ZIB Crowdfunding maken dat mogelijk door een crowdfundingmodel voor zorgvastgoed, schrijven de organisaties in een persbericht.

Zij hopen dat op deze manier vastgoed verdwijnt van de balans van zorginstellingen en er een breed draagvlak ontstaat dankzij investeringen vanuit de lokale gemeenschap. Bij mantelzorg komt de zorg vanuit de directe omgeving en vanuit diezelfde denkwijze wil Estea vastgoedprojecten in de zorg weer beter realiseerbaar maken voor zorgbestuurders.

Gecrowdfund ziekenhuis

En er is al een succesvolle pilot achter de rug: het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Zeeland. Ruim 650 particulieren uit de lokale gemeenschap hebben meer dan de helft bijgedragen aan het ziekenhuis, dat eind juni zijn deuren opende.

Volgens beide partijen is betrokkenheid bij investeringen erg belangrijk, en crowdfunding is daar bij uitstek een goede methode voor. Aart de Jong, directeur belegging bij Estea. “Wij kopen het vastgoed en door de financiering via crowdfunding krijgen zorginstellingen draagkracht vanuit de omgeving van mensen die maatschappelijk en financieel betrokken zijn.”

Estea is een ondernemende regiepartner voor de zorgbranche en experts in huisvesting en vastgoedbeheer. ZIB crowdfunding is een Zeelands crowdfundingplatform.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. De voor- en nadelen van secundaire markten bij crowdfunding
  2. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  3. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  4. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  5. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren