Nieuws

Investering van zeventien miljoen dollar voor Nederlandse Tiqets

Tiqets, een technologiebedrijf voor tickets, wil met de investering een wereldwijde speler worden op het gebied van tickets.

Tiqets, een technologiebedrijf voor tickets, heeft een investering van zeventien miljoen dollar opgehaald. De investering, die werd gedaan via een consortium van particuliere investeerders onder leiding van HPE Growth Capital, stelt het bedrijf in staat wereldwijd te gaan opereren.

Het bedrijf bestaat pas drie jaar, maar is zeer snel gegroeid sinds de oprichting in 2014. Tiqets technologie stelt de consument in staat hun smartphones te gebruiken om toegangskaarten te kopen voor musea en amusementsmogelijkheden.

Consumenten kunnen dan maar enkele seconden later op hun mobiel gebruik maken van de kaartjes, zonder dat ze bij de ingang hoeven te wachten. Miljoenen mensen uit meer dan 150 landen gebruiken de dienst al. Daarmee heeft Tiqets nu al een leidende positie in het toegankelijk maken van de cultuur en het entertainmentsector.

Winnaar Tech5

Tiqets heeft de afgelopen twee jaar op rij de Nederlandse Tech5-prijs gewonnen, en is ook opnieuw benoemd voor de Europese Tech5 Award. Dat is de prijs voor de snelst groeiende tech bedrijven in Europa.

Het bedrijf heeft 75 medewerkers en heeft naast zijn hoofdkantoor in Amsterdam teams in New York, Parijs, Barcelona, Wenen en Rome.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’