Nieuws

Lendahand krijgt AFM-vergunning

Lendahand heeft een vergunning gekregen van de Autoriteit Financiële Markten.

Lendahand heeft een vergunning gekregen van de Autoriteit Financiële Markten. Dit meldde het Nederlandse crowdfundingplatform, dat zich richt op het verstrekken van leningen aan ondernemers in opkomende landen, afgelopen maand. 

Met de vergunning kan Lendahand uitbreiden naar andere landen in de Europese Unie. 

“De vergunning geeft aan dat de AFM vertrouwen heeft in hoe wij onze processen hebben geregeld”, aldus financieel directeur Koen The van Lendahand. “Dat is een belangrijk signaal naar onze uitleners. We verwachten dat dit nieuwe investeerders zal trekken.”

Met de AFM-vergunning op zak wil Lendahand de eerste stap zetten naar het buitenland. Groot-Brittannië is het eerste land waar de crowdfunder heen gaat. The: “Omdat wij een nichespeler zijn, ligt het voor de hand dat we naar een markt gaan waar mensen al gewend zijn om te crowdfunden. Groot-Brittannië is de grootste crowdfundingmarkt in Europa. Daarnaast faciliteert de Britse toezichthouder de markt op een erg goede manier.”

Eerder kreeg het platform al financiele ondersteuning van de Britse overheid om projecten te ontwikkelen voor duurzame energie in Azië en Afrika.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  2. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’
  3. Deze 10 crowdfundingplatforms dingen mee naar de IEX Gouden Stier
  4. 7 buitenbeursbeleggingen voor extra spreiding in uw portefeuille
  5. Nederland loopt voor met crowdfundingvergunningen