Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Westplan investeert in 320 Amerikaanse woningen

Het fonds Westplan Mariner Grove is onlangs officieel voltekend.

Het fonds Westplan Mariner Grove is onlangs officieel voltekend. Westplan en Nederlandse particuliere investeerders investeren hiermee in de bouw van 320 huurwoningen in de VS in Savannah, Georgia. Dat laat fondsbeheerder Westplan weten. Met de bouw is een bedrag van ruim 40 miljoen dollar gemoeid.

Taco Ulrich, directeur van Westplan: "Het aantal locaties om huurwoningen te bouwen in deze markt is zeer beperkt vanwege het geldende bestemmingsplan en de schaarse beschikbare grond door het aantal waterrijke gebieden (wetlands). Daarnaast kent het stadsbestuur een zeer streng vergunningenbeleid in Savannah vanwege het historische karakter van de stad. Dat Westplan nabij het oude centrum kan gaan bouwen is daarmee een unieke kans, want de vraag naar betaalbare huurwoningen is groot."

De grondwerkzaamheden zullen voor het einde van het jaar worden afgerond. In juli 2016 worden de eerste woningen opgeleverd.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Rente 5 voordeligste hypotheekaanbieders nog verder verlaagd
  2. Welke bank geeft de interessantste duurzaamheidskorting op uw hypotheek?
  3. Dit zijn de goedkoopste en duurste wijken van Nederland
  4. NVM meet grootste prijsstijging ooit: koophuis kost nu gemiddeld €410.000
  5. Beleggen in niet-beursgenoteerd vastgoed? 7 beginnerstips