Nieuws

Nieuwe crowdfundingactie Meester Kikker

Beleggers kunnen opnieuw via crowdfunding investeren in een film van producent BosBros.

Distributeur In The Air en producent BosBros kiezen opnieuw voor crowdfunding voor de financiering van hun nieuwe film Meester Kikker. Na het crowdfundingsucces van de kerstfilm Wiplala, kunnen beleggers vanaf honderd euro participeren in een nieuwe film, gebaseerd op een boek van Paul van Loon.

Crowdfundingplatform Symbid lanceert de campagne, waarmee de filmmakers 500.000 euro willen ophalen bij investeerders. Op dit moment is al 32% van het benodigde kapitaal opgehaald. In tegenstelling tot een filmfonds, genieten participanten niet van belastingvoordelen, maar zijn zij enkel aangewezen op het aantal bezoekers dat de film gaat zien in de bioscoop. De filmmakers verwachten 250.000 bezoekers te trekken, wat goed zal zijn voor een rendement van 10%.

Participanten in Wiplala, de vorige film van In The Air en BosBros, konden dit jaar rekenen op een dividenduitkering van 3%, naast enkele extraatjes als toegangskaartjes en promotiemateriaal.

Met de crowdfundingactie voor Meester Kikker willen de filmmakers de distributie en de marketing- en promotiecampagne financieren.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. De voor- en nadelen van secundaire markten bij crowdfunding
  2. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  3. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  4. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  5. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren