Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Deutsche Bank: hogere vraag EU-vastgoed

Het herstel van de Europese economie zal geleidelijk sterker worden. Dat leidt tot banengroei en meer vraag naar vastgoed.

Het herstel van de Europese economie zal geleidelijk sterker worden. Dat leidt tot banengroei en meer vraag naar vastgoed.

Dat voorspelt Deutsche Asset & Wealth Management (DeAWM) in zijn strategische visie. De vermogensbeheerder van Deutsche Bank verwacht stijgende huurinkomsten nu de vraag naar vastgoed het aanbod overtreft. Gemiddelde rendementen op vastgoedbeleggingen zullen over de komende twee jaar rond 10% bedragen. Vooral de zuidelijke markten zullen het goed doen, doordat de huren daar na een lange periode weer een gezonde groei laten zien.

Wel voorziet DeAWM opschudding door aankomende verkiezingen in landen als het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Zweden, Finland en Polen. En na 2016 zal de het positieve effect van de lage yields waarschijnlijk afnemen. Ook zal dan de huurcyclus neergaan, terwijl de ontwikkelingscyclus juist opgaat.

"Dit betekent dat tegen het einde van de periode waarover we vooruitblikken de waardegroei in de meeste Europese landen naar verwachting weer negatief wordt, en directe rendementen zullen gaan dalen. Dit zal vooral het geval zijn in de Britse markt, waar de snellere yield-stijgingen de rendementen richting nul zullen brengen.'

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober