Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Kantoren: meer beleggingen, minder verhuur

De Nederlandse kantorenmarkten ontwikkelen zich niet onverdeeld positief.

De Nederlandse kantorenmarkten ontwikkelen zich niet onverdeeld positief. Terwijl de activiteit toeneemt op de beleggingsmarkt, wordt het juist rustiger op de gebruikersmarkt. Dat blijkt uit de nieuwste MarketView Offices van CBRE.

In de eerste helft van 2014 bedroeg het totaal aan kantoorbeleggingen 1,2 miljard euro. Dat betekent een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de sterkste jaaropening sinds de financiële crisis.

Bijna 70% van het totaal bestaat uit beleggingen in Amsterdam. Union Investment tekende voor de grootste transactie met de aankoop van Som/Ito voor 243,7 miljoen euro, gevolgd door Deka Immobilien met de acquisitie van The Edge voor 200 miljoen euro. Nu primevastgoed in de topdistricten schaars wordt, verschuift de vraag naar de randlocaties van de vier grote steden, aldus CBRE.

De weinige activiteit op de gebruikersmarkt voor kantoren is steeds meer geconcentreerd op de grote vier steden. Zo noteerde het central business district van Den Haag de hoogste netto-opname sinds de crisis. Het totale opnamevolume daalde in de eerste jaarhelft met ruim 20%. Daartegenover staat een hoger volume aan heronderhandelingen. Ook de stabiele leegstand duidt volgens CBRE op lage mobiliteit en niet op dalende bezettingsgraden.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Huizenprijzen op nieuw record maar minder woningen verkocht
  2. Beleggen in niet-beursgenoteerd vastgoed? 7 beginnerstips
  3. NVM meet grootste prijsstijging ooit: koophuis kost nu gemiddeld €410.000
  4. ABN Amro lanceert nieuw leenplatform voor ondernemers
  5. Helft van de huizen wordt verkocht boven de vraagprijs