Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Hotelmarkt herstelt dit jaar verder

De bezettingsgraad van drie-, vier- en vijfsterrenhotels is in 2013 gestegen naar 67,8%, tegen 66,7% een jaar eerder.

De bezettingsgraad van drie-, vier- en vijfsterrenhotels is in 2013 gestegen naar 67,8%, tegen 66,7% een jaar eerder. Zonder de hotels in Amsterdam/Schiphol kwam de bezetting in 2013 uit op 60,9%. Dit jaar zal de situatie op de hotelmarkt verder verbeteren.

Dat schrijft Horwath HTL in zijn meest recente onderzoek. Dit jaar houdt Horwath rekening met een nieuwe stijging in de bezettingsgraad tot 69% en een 2,5% hogere gemiddelde kamerprijs van 99 euro. In 2013 bleef de gemiddelde kamerprijs gelijk op 97 euro. De hogere bezettingsgraden kwamen tot stand in het drie- en viersterrensegment. Het vijfsterrensegment bleef achter: de bezettingsgraad daalde van 68,8 naar 68,3% en de gemiddelde kamerprijs van 181 naar 176 euro.

Het driesterrensegment zag een stijging in de gemiddelde kamerprijs van bijna 4%. Volgens Horwath geeft dat aan dat met het moeizame economische herstel nog steeds bezuinigd wordt op de hotelbestedingen. Dit jaar zal ook de situatie in het vijfsterrensegment verbeteren, verwacht de onderzoeker. De bezettingsgraad kan stijgen naar 72,3%, de kamerprijs naar 181 euro.

Het herstel in de bezettingsgraad is duidelijker zichtbaar in Amsterdam/Schiphol dan in de rest van Nederland. De bezettingsgraad steeg in deze regio met 1,8 procentpunt tot 79,2%, terwijl die in de rest van het land met slechts 0,4 procentpunt steeg tot 60,9%. Nog altijd ligt de gemiddelde kamerprijs in Amsterdam (93 euro) bijna 50% hoger dan in de rest van Nederland (66 euro).

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober