Nieuws

Private equity richt pijlen op Europa

Private equityhuizen richten zich in toenemende mate op Europese bedrijven.

Private equityhuizen richten zich in toenemende mate op Europese bedrijven. In het afgelopen jaar werd er wereldwijd 315 miljard euro opgehaald door zo’n tweeduizend fondsen met een focus op Europa. 59% van de investeerders via private equity wil zijn geld ook dit jaar graag belegd zien in Europa. 

Dit blijkt uit een onderzoek van marktinformatiedienst Preqin. Private equitybedrijven proberen dit jaar nog vijfhonderd miljard euro te vergaren. Vooral Nederlandse midkappers blijken interessant. “Dat zijn bedrijven van een omvang die private equity kan kopen, vervolgens kan laten groeien, om tot slot een succesvolle exit te realiseren,” stelt Jan Louis Bruggraaf, fusie- en overname advocaat bij Allen & Overy in een artikel in De Telegraaf.

Een groot deel van de ruim tweeduizend miljard euro die tussen 2003 en 2008 in bedrijven werd geïnvesteerd zou nog vastzitten, omdat de exit van een dergelijk bedrijf via een beursgang de laatste jaren moeilijk bleek. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen