Meer nieuws

Geldvoorelkaar.nl onderzoekt overname portefeuille Regiofund

Recent heeft crowdfundingplatform Regiofund bekend gemaakt haar activiteiten te staken. Het feit dat deelnemers voortaan onderling de betaling van rente en aflossing zouden moeten regelen heeft voor enige commotie gezorgd in de crowdfundingmarkt.

Hierbij is een beroep gedaan op de zorgplicht die crowdfundingplatformen hebben ten aanzien van investeerders en geldnemers. Daarom heeft Geldvoorelkaar.nl de oprichter van Regiofund aangeboden te onderzoeken of de portefeuille administratief kan worden overgenomen.

Na overname zijn de betalingen voor investeerders administratief geborgd. Ook voor de geldnemers biedt bovenstaande een praktische oplossing voor de aflossing en rente betalingen aan investeerders.

Eerst overleg

Tot het moment van overname zal het betaalverkeer via RegioFund blijven lopen. De komende weken zal in overleg met alle betrokkenen bepaald worden hoe een overname kan worden gerealiseerd.

Edwin Adams van Geldvoorelkaar.nl: "Als grootste crowdfundingplatform van Nederland hechten wij veel waarde aan de belangen van investeerders, geldnemers en de ontwikkeling van de crowdfundingmarkt in het algemeen. Wij kunnen door deze overname van de portefeuille hier een positieve bijdrage aan leveren. De AFM is op de hoogte gebracht van bovenstaande overname."

Geldvoorelkaar.nl is grondlegger van crowdfunding in Nederland en op basis van het totaal aantal gefunde projecten en volume marktleider. Haar doel is om een positief verschil te maken op het gebied van financiering voor het MKB. 

Lees ook: Het drama van Regiofund


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Zeven grote fintechtrends

20 jun - Rob Stallinga

Als fintech een hype is, dan wel eentje met goede redenen. Er zijn grote veranderingen aan de gang in de financiële d...