Column

Sterker toezicht op crowdfunding

Het financiële toezicht op Nederlandse crowdfundingplatformen moet verder worden uitgebreid, adviseert het IMF.

Het financiële toezicht op Nederlandse crowdfundingplatformen zou verder moeten worden uitgebreid. Dat adviseert het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een nieuw rapport over de financiële sector in Nederland, meldt het ANP.

Volgens experts van het IMF hebben autoriteiten in Nederland al diverse bevoegdheden met betrekking tot deze kleine maar sterk in opkomst zijnde manier waarop bedrijven tegenwoordig aan financiering kunnen komen.

Wanneer die bevoegdheden wettelijk worden uitgebreid, zou een financiële waakhond als de AFM sneller op ontwikkelingen kunnen reageren.

Tevreden over financiële sector NL

Over de gehele linie is het IMF overigens positief over de financiële sector in Nederland. Zo staat in het rapport dat de banken stressbestendig zijn en dat het toezicht sinds de crisis is versterkt. Wel worden toezichthouders opgeroepen om de ontwikkelingen in de kwetsbare verzekeringssector goed in de gaten te houden.

Volgens het ANP heeft DNB laten weten werk te zullen maken van de aanbevelingen, samen met de regering en de AFM.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’