Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Londense wolkenkrabber The Gherkin in de verkoop

De Londense eyecatcher The Gherkin wordt verkocht. Dat bericht de BBC. Savills en Deloitte Real Estate zijn de betrokken makelaars.

De Londense eyecatcher The Gherkin wordt verkocht. Dat bericht de BBC. Savills en Deloitte Real Estate zijn belast met de verkoop van de wolkenkrabber. Zij voorzien ongeveer 820 miljoen euro voor het gebouw te krijgen.

Savills meldde de BBC dat het vooral van vastgoedondernemers uit Azië (China, Hongkong en Singapore) en de VS interesse verwacht voor 30 St. Mary Axe, zoals de formele naam luidt. De Londense wolkenkrabber, die de vorm heeft van een augurk, werd in april onder curatele gesteld, nadat het Duitse bedrijf IVG Immobilien, mede-eigenaar van het gebouw, failliet werd verklaard. De andere eigenaar, Evens Randall, kon niet tot een overeenkomst komen om het belang van IVG over te nemen.

Het veertig verdiepingen tellende gebouw opende in 2004 zijn deuren en werd ontworpen door de Britse architect Norman Foster.

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober