Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Kwaliteitsverschil in vastgoed groter

De verschillen tussen goede en slechte locaties en goed en slecht vastgoed worden de komende twintig jaar groter.

De verschillen tussen goede en slechte locaties en kwalitatief goed en slecht vastgoed worden de komende twintig jaar steeds groter. Dat is een van de conclusies van een werkcongres van Stec Groep vorige week dinsdag in Den Bosch met zeventig vastgoedontwikkelaars en -beleggers.

Centrale vraag was hoe in de toekomstige vastgoedmarkt nog geld is te verdienen. Antwoord: veel meer dan vroeger verschil maken tussen goed en slecht vastgoed, gebiedsontwikkeling klein maken en nieuwe verdienmodellen introduceren. Iedereen op de vastgoedmarkt moet veranderen.

'De projectontwikkelaar moet meer denken in kwaliteiten in plaats van meters’, was de conclusie van Esther Geuting, partner bij Stec Groep. ‘En beleggers moeten hun portefeuille nu opschudden. In ieder vastgoedsegment zijn volgens ons aantrekkelijke segmenten voor nieuwbouw te benoemen, denk aan logistiek in de bedrijfsruimte en ruime appartementen op excellente plekken. En kleinschalige kantoorvilla’s in de kantorenmarkt. Laten we in Nederland allemaal denken als een belegger: alles wat we aan nieuwbouw toevoegen, moet top zijn en passen bij dat wat we al hebben.’

Charlie Martens, algemeen directeur Ontwikkelingsbedrijf van Ballast Nedam concludeerde: ‘Keep it small and simple. De tijd van grote projecten is voorbij. We moeten steeds meer samenwerken in de keten. Alle partijen in het vastgoed moeten intern veranderen. Veranderen begint bij jezelf. Ook Ballast is hiermee zeer intensief bezig.‘

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober