Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

Woningprijzen Amsterdam 2,3% onder piek 2008

De gemiddelde woningwaarde van Amsterdamse huizen is bijna alweer op het hoge niveau van 2008.

Ten opzichte van de piek van de woningmarkt in het derde kwartaal van 2008 ligt de gemiddelde woningwaarde nog steeds 10,1% lager. In Amsterdam is dit nog slechts 2,3%.

Dat stelt Calcasa in een analyse van de woningmarktcijfers uit het vierde kwartaal van 2014. De gemiddelde woningwaarde is in 2014 met 3,9% toegenomen. Het aantal verkopen steeg vorig jaar gemiddeld met 37,6% en het aanbod daalde met 6,9%. Calcase voorziet dat het herstel op de woningmarkt doorzet, maar dat er een tweedeling ontstaat.

In de Randstad steeg de prijs bovengemiddeld met 5,1% en daalde het aantal te koop staande woningen met 10,3%. In het noorden en oosten (minder dan 2,5%) en zuiden (2,5 tot 5%) stegen de prijzen licht en daalde het aantal te koop staande woningen met maar 4,2%. De woningmarkt in het Westen kent een groter herstel met prijsstijgingen van meer dan 7,5% en zelfs enkele gemeenten met een waardestijging van meer dan 10$.

In de provincie Noord-Holland ligt de gemiddelde woningwaarde nog 6,4% beneden het niveau van de piek en in Amsterdam is dit slechts 2,3%. In Friesland en Noord-Brabant liggen de prijzen 13% beneden het niveau van 2008. Gemeenten waarin de huidige waarde nog het verst af ligt van de piek zijn Laarbeek, Bergeijk, Deurne, Cranendonck en Bladel, waar de prijzen 16% onder het piekniveau zijn.

 

 

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober