Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Filmlaboratorium Cineco failliet

Filmlaboratorium Cineco in Amsterdam heeft begin deze week zijn faillissement aangevraagd. Er komt geen doorstart.

Filmlaboratorium Cineco in Amsterdam heeft begin deze week zijn faillissement aangevraagd. Er komt geen doorstart. 

Cineco was negentig jaar lang de plek waar de meeste Nederlandse filmproducties werden afgewerkt. Met het faillissement komt dan ook een einde aan de mogelijkheid om in eigen land producties op film professioneel af te werken. 

Afgelopen jaar nam de omzet enorm af als gevolg van digitalisering van bioscopen en door het intrekken van overheidssubsidies voor het digitaliseren van het filmarchief. “De slechte economische omstandigheden spelen eveneens een belangrijke rol, waarbij de concurrentie uit omringende landen erg groot was,” aldus FNV KIEM bestuurder Pepijn ten Kate. 

De concurrentie kwam vooral uit België en Duitsland. Deze landen hebben een stimuleringsbeleid, waardoor het overgrote deel van de Nederlandse filmproducties goedkoper buiten de landsgrenzen konden worden afgewerkt. In Nederland zijn er op dit moment zijn geen filmspecifieke fiscale maatregelen

Inmiddels is duidelijk geworden dat Cineco geen doorstart zal maken. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.