Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Nog drie Reider-schepen failliet

Participanten in de scheeps-cv’s van Reider Shipping uit Winschoten zullen opnieuw miljoenen euro’s verliezen.

Participanten in de scheeps-cv’s van Reider Shipping uit Winschoten zullen opnieuw miljoenen euro’s verliezen. De rederij moet voor drie containerschepen faillissement aanvragen bij de rechtbank in Groningen. 

Het gaat om de cv’s van de Maas Trader, Merwe Trader en Linge Trader. Per schip verliezen participanten hun inleg van 4,7 miljoen euro, totaal 14,1 miljoen euro. De rederij meldt een eigen verlies van 1,5 miljoen euro. Naar verluidt staan er 43,2 miljoen dollar (32 miljoen euro) aan leningen open, die per direct betaald moeten worden. 

Begin september verklaarde de rechtbank in Groningen het faillissement van de m.s. Waal Trader, waarbij particuliere beleggers 2,5 miljoen euro verloren. De financierende bank was niet langer bereid om Reider uitstel van betaling te geven. Hetzelfde geldt voor de drie schepen waarvoor afgelopen week faillissement voor is aangevraagd. De bank heeft formeel haar financiering al opgeëist. 

Volgens Reider zou er begin dit jaar een potentiële koper voor de drie schepen zijn, die deze wilde overnemen tegen een koopsom hoger dan de marktwaarde. Inmiddels heeft de bank bevestigd dat de koper uit beeld is en dat de verkoop daarmee ook van de baan is.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.