Nieuws

Catalyst publiceert Homburg-brief

Catalyst heeft een brief gepubliceerd aan Homburg-obligatiehouders om het tenderbod toe te lichten.

De Catalyst Capital Group heeft een brief gepubliceerd aan de Homburg-obligatiehouders om haar intenties met betrekking tot het tenderbod, van 15 januari 2013, toe te lichten. Gabriel de Alba, Managing Director en Partner bij Catalyst: “Zoals we in onze brief aan de obligatiehouders aangeven, zijn wij van mening dat Homburgs persbericht, waarin zij commentaar geeft op ons tenderbod, mogelijk tot verwarring heeft geleid onder obligatiehouders. Helaas is het persbericht naar buiten gebracht voordat Homburg direct contact met ons heeft gehad over het tenderbod en wij willen deze verwarring graag ophelderen.”

"Stichting Homburg Bonds, de Trustee van de obligatiehouders, heeft aan ons aangegeven dat zij het feit dat Catalysts tenderbod obligatiehouders het alternatief biedt om onmiddellijk een bedrag in contanten te ontvangen, verwelkomt. De Trustee heeft Catalyst in overweging gegeven haar tenderbod open te stellen voor alle obligatiehouders door de éénderde-conditie te laten vervallen. Catalyst en de Trustee hebben op 6 februari in Montreal een bespreking ingepland voor een verdere bespreking hierover, en over de andere condities van het tenderbod. Als resultaat hiervan heeft Catalyst besloten de aanbiedingstermijn tot 7 februari 2013 te verlengen om tijd te hebben voor de bespreking met de Trustee en ook om te zien welke informatie Homburg daadwerkelijk bekend zal maken in verband met de rechtbankzitting in Montreal op 6 februari 2013.”

“Wij willen graag in onderhandeling treden met Homburg omdat we van mening zijn dat Homburg een significante kapitaalinjectie nodig heeft om de waarde voor alle stakeholders te maximaliseren. Het is bekend dat toegang tot kapitaal de waarde van vastgoedontwikkelaars aanzienlijk kan verbeteren. Catalyst is bereid om nieuw geld te investeren in Homburg om op die manier haar langetermijnwaarde te verbeteren, maar we moeten hierbij ook aantekenen dat wij als private equity-investeerder die op zoek is naar mogelijkheden om op langere termijn nieuwe waarde te creëren, een veel hogere risicobereidheid hebben dan de meeste investeerders die momenteel Homburg obligaties bezitten."

"Wij hebben een langetermijnhorizon, en kunnen ons daardoor veroorloven om jaren geïnvesteerd te blijven om deze waarde te realiseren. Ons tenderbod geeft de huidige obligatiehouders de mogelijkheid niet te hoeven wachten en met risicovolle activa te blijven zitten, maar in plaats daarvan direct contanten te ontvangen.”

Sinds Catalyst op 15 januari 2013 haar tenderbod heeft gelanceerd, heeft reeds een significant aantal obligatiehouders haar obligaties aangemeld voor het tenderbod. Vorige week heeft Catalyst de aanbiedingstermijn van het cash tenderbod met één week verlengd om obligatiehouders die Catalysts tenderbod mogelijk nog overwegen meer tijd te geven. De aanbiedingsperiode eindigt nu op 7 februari 2013.

Catalyst is een financiële instelling geregistreerd in Canada als portfoliomanager bij de Ontario Securities Commission, een Canadese toezichthouder voor de effectenmarkt.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.