Nieuws

Standard Life: vastgoed als haven

Beleggers moeten wel onderscheid hebben, maar dan biedt de vastgoedmarkt aantrekkelijke mogelijkheden als veilige haven.

Beleggers moeten wel onderscheid hebben, maar dan biedt de mondiale vastgoedmarkt aantrekkelijke mogelijkheden als ‘veilige haven’. David Paine, hoofd Vastgoed bij Standard Life Investment, ziet kansen voor beleggers doordat het verzwakte beleggersvertrouwen tot een onevenwichtige verkoopgolf heeft geleid. Met het aanhouden van de lage rentestanden ziet Standard Life wereldwijd vastgoed als een aantrekkelijke component in een gediversifieerde portfolio.

De komende twee tot drie jaar moet vastgoed zeker een positief rendement opleveren, tenzij er een recessie zou komen. David Paine ziet een gematigd herstel in de meeste mondiale vastgoedmarkten. Het vertrouwen heeft wel geleden onder de recente volatiliteit, desondanks daalt de gemiddelde leegstand en is er groei in de verhuur. Wel wordt er meer verschil zichtbaar tussen Aziatische en Westerse markten.

De Aziatische markten zijn veerkrachtig, dankzij de onderliggende economische groei. Dit vertaalt zich, volgens Standard Life Investment in een gezonde toekomstige vraag van huurders. In het Westen heerst echter de vrees voor een dubbele dip. Wel worden de vastgoedmarkten in de VS en het VK geholpen door historisch lage rentestanden.

Europa kampt met lagere opbrengsten, als gevolg van de lagere economische groei en zorgen over de kracht van de vastgoedmarkt. Wel is er een trend zichtbaar waarin beleggers meer kiezen voor hoogwaardig vastgoed als minder renderende ‘veilige haven’. Het rendement op vastgoed blijft volgens Paine aantrekkelijk, zeker afgezet tegen staatsobligaties en cash.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober