Nieuws

Van Lanschot Participaties naar Bolster

Van Lanschot Participaties is verkocht. Sinds vandaag gaat de participatiemaatschappij verder onder de naam Bolster Investment Partners.

Sinds vandaag gaat Van Lanschot Participaties verder onder de naam Bolster Investment Partners. Eind 2017 is het team van 9 personen verzelfstandigd en los komen te staan van moeder Van Lanschot Kempen.

Bolster heeft de ambitie om jaarlijks in 2 tot 3 Nederlandse ondernemingen te investeren. In de afgelopen maanden is daartoe € 135 miljoen investeringskapitaal opgehaald. Naast een selecte groep (oud) ondernemers is Van Lanschot Kempen, middels een substantieel minderheidsbelang, een cornerstone investeerder in het nieuwe fonds.

Joost Bakhuizen, partner en mede-oprichter Bolster: “Met trots lanceren wij vandaag onze nieuwe naam. Een nieuwe start, gebouwd op een solide track record. Wij richten ons als lange termijn investeerder op minderheidsbelangen in buitengewone Nederlandse bedrijven. Buitengewoon vanwege hun bijzondere product of dienst en hun marktpositie."

Groeistrategie

De kern van de investeringsfilosofie van Bolster is het aangaan van lange termijn partnerships als basis voor het creëren van duurzame waarde. Bolster koppelt een lange termijn visie aan continue betrokkenheid bij de uitvoering van de groeistrategie. Daarbij zet Bolster behalve kennis en middelen ook haar netwerk in om de onderneming te ondersteunen, maar geeft Bolster de ondernemer nadrukkelijk de ruimte om te ondernemen.

Om het fonds een vliegende start te geven zijn de vier meest recente investeringen van Van Lanschot Participaties overgenomen door het nieuwe fonds. Bolster Investment Partners blijft tevens verantwoordelijk voor de bestaande portefeuille van Van Lanschot Participaties.

Bolster investeert in ondernemingen met een bedrijfsresultaat vanaf 3 miljoen euro. Er wordt tussen  5 en 20 miljoen euro per onderneming geïnvesteerd voor een aandelenbelang van minimaal 20%. Bolster heeft een brede sectorfocus, met nadruk op de maakindustrie, dienstverlening en handel. Sinds 1982 is in meer dan 100 ondernemingen geïnvesteerd. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.