Nieuws

Private equity Benelux rendeert het best

Uit onderzoek van eFront onder 4000 wereldwijd opererende private equity-fondsen blijkt dat private equity in de Benelux het beste rendeert.

Ook private equity-fondsen uit Skandinavië doen het goed. De IRR (internal rate of return) van fondsen in de Benelux bedroeg 17,27%, fondsen uit Skandinavië behaalden een rendement van 16,47%. 

Het private equity (of LBO-fondsen) in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Europese landen deden het veel slechter. Volgens eFront bewijst dat private equity-beleggers beter in landen kunnen investeren waar er sprake is van een hogere productiviteitsgroei. Dat zou het verschil in rendement tussen de noordelijke en zuidelijke landen in Europa kunnen verklaren. 

Het feit dat de noordelijke Europese landen aanzienlijk minder te lijden hadden onder de kredietcrisis dan de zuidelijke landen, speelt volgens eFront ook mee. 

Het onderzoek kijkt naar de totaalrendementen vanaf 1991 tot nu.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

  1. Private equity-beleggers: investeer samen
  2. Mede-eigenaar worden van HEMA: goed idee?
  3. Private equity voor kleinere beleggers?
  4. Coronacrisis zorgt voor minder private equity-deals
  5. De grootste kansen en risico's van private equity