Nieuws

Private equity Benelux rendeert het best

Uit onderzoek van eFront onder 4000 wereldwijd opererende private equity-fondsen blijkt dat private equity in de Benelux het beste rendeert.

Ook private equity-fondsen uit Skandinavië doen het goed. De IRR (internal rate of return) van fondsen in de Benelux bedroeg 17,27%, fondsen uit Skandinavië behaalden een rendement van 16,47%. 

Het private equity (of LBO-fondsen) in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Europese landen deden het veel slechter. Volgens eFront bewijst dat private equity-beleggers beter in landen kunnen investeren waar er sprake is van een hogere productiviteitsgroei. Dat zou het verschil in rendement tussen de noordelijke en zuidelijke landen in Europa kunnen verklaren. 

Het feit dat de noordelijke Europese landen aanzienlijk minder te lijden hadden onder de kredietcrisis dan de zuidelijke landen, speelt volgens eFront ook mee. 

Het onderzoek kijkt naar de totaalrendementen vanaf 1991 tot nu.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

  1. 2023 was een verloren jaar voor private equity
  2. Zo belegt u in private markten
  3. Private equity doet deals met minder schulden
  4. Private equity domineert op de Nederlandse zorgmarkt
  5. Waterland: veel incidenten, maar het geld blijft stromen