Nieuws

Crowdfundmarkt komt traag op gang in 2020

Er is een kwart minder gefund dan in de eerste zes weken van 2019.

De markt voor crowdfunding komt maar moeizaam op gang in 2020, zo concludeert Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland.

In de eerste zes weken van dit jaar is 31 miljoen euro gefund door de bij de AFM geregistreerde crowdfundingplatformen. In dezelfde periode vorig jaar stond de teller nog op ruim 40 miljoen euro.

Kleine markt

Dat lijkt opmerkelijk, want de crowdfundmarkt zit al jaren flink in de lift. Maar volgens Frank van der Linden van Crowdfundmarkt zeggen de eerste cijfers nog niets over het verdere verloop in 2020. "In deze relatief kleine markt hebben individuele projecten een grote invloed op de maandproductie."

Volgens cijfers van Crowdfundmarkt is er vorig jaar 321 miljoen euro opgehaald via crowdfunding. De website Crowdfundingcijfers.nl houdt het op 424 miljoen euro: 29% meer dan in 2018.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfundmarkt in eerste jaarhelft met 37% gekrompen
  2. Liquiditeitsproblemen MKB nemen af
  3. Nederlandse crowdfundmarkt is gehalveerd
  4. 5 misverstanden over crowdfunding
  5. MKB-bedrijven kiezen vaker alternatieven voor banklening