Nieuws

Holland Immo lanceert Winkelfonds Duitsland 15

Inschrijving voor nieuw winkelvastgoedfonds is nu geopend.

Holland Immo Group kondigt een nieuw winkelvastgoedfonds aan. Winkelfonds Duitsland 15 belegt in een binnenstedelijk winkelcentrum voor dagelijkse boodschappen met in totaal tien winkels in Geilenkirchen (Nordrhein-Westfalen). Het ligt nabij de Nederlandse grens. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

De vastgoedbelegger introduceerde eerder al met succes veertien winkelfondsen. De fondsen zijn gemiddeld in een maand voltekend. Voor Winkelfonds Duitsland 10 bedroeg de totale emissie 9,1 miljoen euro, verdeeld over 1.820 participaties van 5.000 euro.

Rendement

Hieronder een aantal kenmerken van het Winkelfonds Duitsland 15:

  • Het winkelcentrum is binnenstedelijk gelegen in de stadskern van Geilenkirchen en beschikt over 300 eigen parkeerplaatsen;
  • De winkels zijn gericht op dagelijkse boodschappen;
  • Grote solvabele huurders, waaronder Kaufland en DM (dm-drogerie markt), Deichmann, Takko, Ernsting’s family, Apollo Optik en Frisör Klier;
  • Langlopende huurcontracten (resterende gewogen looptijd gemiddeld 10,5 jaar) • Verwachte looptijd Fonds zeven tot tien jaar;
  • Deelname vanaf 10.000 euro.

Het verwachte totaalrendement is zo’n 6,4% per jaar, en direct rendement (uitkering per kwartaal is 5,5%. Maar let op: emissiekosten bedragen 3% en worden niet meegenomen in de berekening van het rendement.

Holland Immo Groep

Holland Immo Group heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het initiëren en beheren van vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland en sinds 2008 in Duitsland. De onderneming lanceerde sinds 2001 in totaal 36 fondsen met een investeringsvolume van 980 miljoen euro.

Hiermee staat het in de top vijf van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen in Nederland. Ook vallen zij onder toezicht en zijn geregistreerd bij de AFM.

Meer informatie hier.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober