Nieuws

Crowdfundmarkt lanceert kieswijzer voor ondernemers

De kieswijzer helpt ondernemers bij het vinden van het juiste crowdfundingplatform.

Crowdfundmarkt heeft een kieswijzer ontwikkeld dat ondernemers moet helpen bij het vinden van het juiste crowdfundingplatform.

Via Crowdfundscout kunnen ondernemers op basis van enkele vragen erachter komen welk platform het beste bij hen past. Zodoende kunnen ondernemers een betere keuze maken wanneer zij via crowdfunding kapitaal willen ophalen, zo is de gedachte. 

“Binnen één minuut weet een particulier of ondernemer welk platform de meeste ervaring heeft met zijn of haar type financieringsaanvraag”, aldus oprichters Jeroen van der Beek en Frank van der Linden van Crowdfundmarkt.

De geautomatiseerde selectie komt tot stand op basis van een algoritme op de complete database van Crowdfundmarkt. “Door gebruik te maken van de database van Crowdfundmarkt, waarin alle Nederlandse projecten van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen zijn opgenomen, kunnen we een uniek product bieden”, aldus Van der Beek. “Op dit moment maken we gebruik van bijna 3.000 verschillende projecten. Dagelijks komen hier 5 tot 10 projecten bij.” 

Tegenover Participaties liet Van der Linden weten ook een kieswijzer voor investeerders te overwegen. 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Zo ligt de Nederlandse crowdfundingmarkt erbij
  2. Dit zijn de verschillende investeringsfases van een start-up
  3. Recordgroei crowdfundmarkt in eerste jaarhelft
  4. 4 vragen over niet-beursgenoteerde beleggingen
  5. 'Europese wetgeving creëert ongelijk speelveld op crowdfundingmarkt'