Nieuws

Aantal crowdfundingplatformen +167%

In twee jaar tijd is het aantal crowdfundingplatformen in Nederland gestegen met maar liefst 167% van 18 naar 48.

In twee jaar tijd is het aantal crowdfundingplatformen in Nederland gestegen met maar liefst 167% van achttien naar 48, aldus een analyse van Crowdfundmarkt.nl.

Zij baseren zich op de laatste update van het Register Crowdfundplatformen, gepubliceerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In het Register Crowdfundingplatformen zijn alle crowdfundingplatformen opgenomen die onder toezicht vallen van de AFM. Crowdfundmarkt vergelijkt het aanbod van nieuwe projecten.

De keuze voor ondernemers en investeerders blijft volgens Crowdfundmarkt ook dit jaar toenemen. "In 2016 zijn er tot nu toe acht crowdfundingplatformen bijgekomen en is er één crowdfundingplatform afgevallen."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

  1. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  2. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’
  3. Deze 10 crowdfundingplatforms dingen mee naar de IEX Gouden Stier
  4. 7 buitenbeursbeleggingen voor extra spreiding in uw portefeuille
  5. Nederland loopt voor met crowdfundingvergunningen