Nieuws

Goede jaarstart voor crowdfunding

De Nederlandse markt van crowdfinance is in januari met 22% gestegen ten opzichte van de gemiddelde maand in 2015.

De Nederlandse markt van crowdfinance, crowdfunding via leningen en aandelen, is in januari met 22% gestegen ten opzichte van de gemiddelde maand in 2015. Dit bleek maandag uit onderzoek van Crowdfundmarkt. 

In januari bleek de marktomvang van crowdfunding 10 miljoen euro te zijn, verdeeld over 71 projecten. In 2015 was dit gemiddeld nog 8,2 miljoen euro per maand. “Met een stijging van ruim 22% is crowdfunding in 2016 voortvarend van start gegaan,” aldus Crowdfundmarkt. 

Ook constateerde Crowdfundmarkt een stijging van het aantal crowdfundingprojecten ten opzichte van een gemiddelde maand vorig jaar. Het aantal projecten kwam in januari uit op 71, een stijging van 16% ten opzichte van de 61 projecten gemiddeld per maand in 2015.  

Verder steeg de omvang van een project in januari. In 2015 werd gemiddeld 134.000 euro gevraagd, terwijl in januari van dit jaar de gemiddelde projectgrootte op 141.000 euro uitkwam.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Aantal crowdfundingprojecten weer in de lift
  2. Liquiditeitsproblemen MKB nemen af
  3. Crowdfundmarkt in eerste jaarhelft met 37% gekrompen
  4. De 10 grootste crowdfund-blunders
  5. Nederlandse crowdfundmarkt is gehalveerd