Nieuws

Vastgoedcrowdfunding neemt vlucht

Vastgoedcrowdfunding wordt steeds populairder.

Vastgoedcrowdfunding wordt steeds populairder. Nu al gaat er wereldwijd een miljard dollar om in de industrie, maar dat aantal kan dit jaar nog verdubbelen.

Zowel investeerders als huizenkopers gebruiken crowdfunding om te verdienen aan commercieel vastgoed of om de aanschaf van hun eigen huis gefinancierd te krijgen. Er ging vorig jaar in totaal een miljard dollar om in vastgoedcrowdfunding en dat aantal kan volgens een rapport van onderzoeksbureau Massolution dit jaar meer dan verdubbelen tot 2,5 miljard dollar.

In 2014 haalden projecten tussen de 100.000 en 25 miljoen dollar op. Op dit moment zijn er volgens het rapport van Massolution wereldwijd 85 crowdfundingplatformen actief die zich specifiek richten op vastgoed.

Vooral commercieel vastgoed doet het goed op crowdfundingplatformen, maar residentieel vastgoed maakt een opmars. In het rapport concludeert Massolution dat steeds meer mensen crowdfunding gebruiken om hun huis te financieren, boven een hypotheek bij de bank. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Aantal crowdfundingprojecten weer in de lift
  2. Liquiditeitsproblemen MKB nemen af
  3. Crowdfundmarkt in eerste jaarhelft met 37% gekrompen
  4. Coronacrisis vooralsnog geen vat op woningmarkt
  5. Aanbod vakantiewoningen met een kwart gedaald