Nieuws

Investeren in maatschappelijke rechtszaken

Terwijl crowdfunding een bekender begrip wordt, ontstaan er alweer afgeleide initiatieven. Crowdsuing is het nieuwste wapenfeit.

Terwijl crowdfunding een steeds bekender begrip begint te worden, ontstaan er alweer afgeleide initiatieven. Crowdsuing is het nieuwste wapenfeit.

Via crowdsuing moet het mogelijk worden om financiering op te halen voor maatschappelijke rechtszaken. Particulieren kunnen zaken aanmelden, waarvan zij vinden dat een rechter er een oordeel over moet vellen.

Vervolgens wordt er door het platform en aangesloten advocaten naar de zaak gekeken. Wanneer beiden groen licht geven, komt de zaak op de Crowdsuing-site. Anderen kunnen dan de rechtszaak steunen. De zaken moeten van algemeen nut zijn: “We zijn er niet voor iemand die ruzie heeft met zijn aannemer en gelijk wil krijgen,” aldus Crowdsuing-oprichter Rick Smets. 

6% van de bijdrage die particulieren doen aan de rechtszaak, gaat naar de bv Crowdsuing. Volgens Smets moet dit percentage voldoende zijn voor een goed rendement voor een eventuele belegger. “Het platform streeft niet zozeer naar een winstdoelstelling, maar eerder naar een groeidoelstelling,” laat de medeoprichter weten. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’