Nieuws

Hanze Göteborg opgeleverd

Na lange vertraging in de bouw en maandenlang onderhandelen met de werf, is ms Hanze Göteborg opgeleverd.

Na lange vertraging in de bouw en maandenlang onderhandelen met de werf, is het motorschip Hanze Göteborg opgeleverd aan haar fondseigenaren. Dit meldt Hanzevast dinsdag. 

Hanze Göteborg is de vierde van de in totaal zes moderne, bulkcarriers die in opdracht van Hanzevast worden gebouwd. “Wij verwachten in september het vijfde schip in de vaart te nemen en in april 2014 nummer zes op te leveren. Daarmee is Vlootfonds 3 van bulkcarriers die wij in eigen beheer hebben compleet”, aldus Martijn Mobach, algemeen directeur van Hanzevast Shipping.

De bouw van het schip liep vertraging op door onder meer toeleveringsproblemen, de beschikbare werkcapaciteit en weersomstandigheden. Hierdoor kwam Vlootfonds 3 op een minimaal werkkapitaalniveau te zitten, net voldoende om in de aanloop naar de oplevering van het schip zowel initiële kosten als de vaargereedkosten te kunnen betalen. De fondsaanbieder besloot eind vorig jaar rente niet uit te betalen. 

Recent liet Mobach aan Participaties weten dat een herstel van de drogebulkscheepvaartsector op handen is, met name in het wat kleinere handysize-segment. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.