Nieuws

Crowdfunding is mannenwereld

Crowdfunding-investeerders zijn vooral mannen van 25 tot 55 jaar.

Volgens crowdfundplatform Crowdfundmarkt zijn crowdfunding-investeerders vooral mannen van 25 tot 55 jaar. In elk geval, als ze kijken naar de kenmerken van hun eigen bezoekers. Het platform bestaat bijna drie jaar en dat was een reden om eens in de bezoekersstatistieken te duiken.

Crowdfundmarkt meldt dat de website meer door mannen (66%) dan door vrouwen (34%) wordt bezocht. Volgens het platform is investeren hiermee nog steeds een mannenwereld. Driekwart van de bezoekers is ouder dan 25 en jonger dan 55 jaar.

Hoe ouder de bezoeker is, hoe langer hij of zij rondkijkt op de website. Iets soortgelijks kwam ook al naar voren in het investeerdersonderzoek dat het platform in 2017 deed. Daaruit bleek dat 50% van de 65-plussers meer dan dertig minuten nadenkt over een investeringsbeslissing en uiteindelijk meer investeert dan jongere beleggers.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’