Meer nieuws

Jaar van uitersten voor Westplan

Voor Westplan was het een jaar van uitersten, zowel goed als minder goed. Van orkanen en constructiefouten tot de succesvolle verkoop van meer dan 2.100 woningen. Dat schrijft de investeringsmaatschappij in een persbericht. 

Goede berichten

Als eerst het goede nieuws. Zo heeft Westplan een grondpositie verworven vlakbij bij het nieuwe honkbalstadion van de Atlanta Braves en is ze begonnen met de bouw van The Ellis in de stad Savannah. Dit is het project naast Mariner Grove, waarvan de closing gepland is in december 2017 of januari 2018.

Ook de closing van Bellevue is in december 2017 gepland. Tevens zijn ook de complexen North Druid Hills en de WRDF projecten – Aspire McKinney, Alta Legacy Oaks, Alta Roxbury en Alta Fossil Creek – succesvol verkocht.

Tegenslagen

Naast deze goede berichten waren er afgelopen jaar wat minder positieve ontwikkelingen. Binnen de portefeuille hebben drie projecten waterschade. Het project Harbour View in Houston heeft schade opgelopen door orkaan Harvey.

Bij de projecten Design District in Dallas en West Midtown in Atlanta zijn er constructiefouten gemaakt en zijn de hoofdaannemers verantwoordelijk. Ondanks dat het allemaal zaken zijn voor de verzekering, heeft het wel gevolgen voor de exploitatie en voor de timing van de verkoop.

De toekomst

Ook het komende jaar ziet Westplan positief tegemoet. Naast de locatie bij het Braves Stadion zijn ze op verschillende plaatsen in en om Atlanta in vergaande onderhandeling voor de ontwikkeling van nieuwe huurwoningen.

Naar verwachting zal Westplan het komende jaar twee tot drie nieuwe investeringen introduceren. De vraag naar huurwoningen is goed en hun thuisstad Atlanta groeit met bijna 100.000 inwoners per jaar.


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Overheid moet ingrijpen om business angels te helpen

04 dec - Justin Doornekamp

Het aantal investeringen van durfinvesteerders in Nederland neemt namelijk flink af.