Nieuws

Initiatief Kijkshop haalt 1 miljoen euro op

Nieuw initiatief van de Kijkshop haalt 1 miljoen euro op via crowdfunding.

Kijkshop gaat als eerste retailer gebruik maken van het people2people platform Tone. Hiermee wil het klanten en medewerkers de kans geven om mede eigenaar te worden van de nieuwe Kijkshop, schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Inmiddels heeft de campagne het doelbedrag van 1 miljoen euro al behaald met 239 investeerders. Zo'n hoog bedrag is nog vrij bijzonder in Nederland. Het bedrijf gaat echter nog door tot 1,25 miljoen euro om extra features mogelijk te maken.  

Een op de vijf Kijkshop medewerkers investeerde 

De medewerkers zijn ook begaan met het nieuwe initiatief van Kijkshop. Meer dan 21% van de medewerkers heeft een bijdrage geleverd om de doelstelling van 1 miljoen te behalen.

“We zijn blij om te zien dat we positieve feedback krijgen van onze medewerkers en dat een deel ook daadwerkelijk heeft geïnvesteerd om mede-eigenaar te worden. Dit zijn de mensen die het tot een succes moeten gaan maken en dus is het belangrijk dat ze hierin geloven”, aldus Björn Serving, director of people bij Kijkshop.

Een medewerker van Kijkshop verklaart: “Ik werk al meer dan tien jaar voor Kijkshop en na lang achterstallig onderhoud is dit de verandering waar we allemaal op zaten te wachten. Dat maakt dat ik vol vertrouwen mee-investeer en vertrouwen heb in de toekomst.”

Betrouwbaar advies

Steeds meer vertrouwen we op advies van anderen wanneer we een aankoop willen doen. Een verkoper heeft er belang bij bepaalde producten te verkopen, kun je die dan wel vertrouwen? Daarom adviseren consumenten elkaar op het nieuwe platform van Kijkshop. 

De crowdfunding campagne loopt nog tot en met donderdag 31 augustus op Symbid.nl.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’