Nieuws

Groener rijden met MisterGreen

MisterGreen start financieringsronde om in meer elektrische auto's te investeren.

Sinds 2007 is de MisterGreen groep uitgegroeid tot één van de snelst groeiende leasemaatschappijen van Nederland. Inmiddels bestaat het wagenpark van MisterGreen uit 580 elektrische auto’s die op basis van meerjarige contracten zijn geleased (verhuurd) aan zakelijke rijders.

Na het succes van de eerdere obligatie-uitgifte in september 2016 beoogd MisterGreen met deze nieuwe ronde financiering op te halen om een deel van de uitbreiding van haar elektrisch wagenpark te financieren.

Obligatielening

Voor de financiering van de exploitatie van het elektrische wagenpark geeft MisterGreen obligatielening uit met 5,5% rente en een looptijd van vier jaar. De verplichtingen onder de obligatielening worden gedekt door incasso van de contractueel vastgelegde leasetermijnen en de restwaarde van de elektrische voertuigen die in 95% van de gevallen is gegarandeerd door de leverancier. De minimale inleg is 1.000 euro, waarbij 15 euro transactiekosten komen. 

Op dit moment is het doelbedrag van 500.000 euro in principe behaald, maar investeren is nog mogelijk. 

Risico's

Aan investeringen zijn altijd risico's verbonden. Indien één of meerdere risico's zich voordoen kan dit een negatief effect hebben op de waarde van uw belegging. Onderstaand vindt u een opsomming van de belangrijkste risico's die zich voor kunnen doen:

  • Risico's verbonden aan de exploitatie van het elektrisch wagenpark, waaronder wanbetaling door of faillissement van de klanten van de Uitgevende Instelling; 
  • Risico's verbonden aan de obligatielening, waaronder achterstelling aan de bankfianciering en beperkte verhandelbaarheid van de obligaties;
  • Overige risico's, waaronder wetswijzigingen of calamiteiten.
De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’