Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Fondsenrondje: groen knollenland

SBM en Shell verhandelen een FPSO, Ordina waarschuwt en de olie kruipt weer wat omhoog. Beurzen overwegend positief.

De beurs ligt er positief bij vandaag, alle Europese indices kleuren groen en de AEX is zelfs één van de betere jongetjes van de klas met een stijging van nu 0,6%.

Shell en SBM

Shell en SBM verhandelen een FPSO. Toch een beetje een raar verhaal. SBM nam vorig jaar de Turritella in de vaart, die voor 10 jaar, met een optie tot 20 jaar extra, verhuurd werd aan Shell. 

 

 

Kennelijk had Shell een koopoptie op het schip want die werd gisteren gelicht. Voor 1 miljard dollar wordt Shell de nieuwe eigenaar. Hier leest u meer.

Ahold aan kop

Koploper is Ahold, dat hebben we al enige tijd niet gezien. Momenteel een koerswinst van 1,5%, en weer boven de 17 euro.  

 

 

Ordina waarschuwt

IT-bedrijf Ordina laat zich van een minder goede kant zien. Het waarschuwt dat de IT-markt overspannen is: 

 

 

De koers reageert niet heel heftig op het verhaal, inmiddels nog een kleine 3% lager.

Wat valt ons verder op:

  • Ahold staat bovenaan met een koerswinst van 1,5%
  • Grondstoffen herstellen, Mittal profiteert
  • Olieprijs loopt ook wat op richting 46 dollar (WTI)
  • Goud blijft boven de 1200 dollar, stabiel nu op 1218 dollar
  • Bitcoin 1% lager, hier leest u meer

  

 De koersen van uw favoriete aandelen vindt u hier op de IEXONE-monitor. 

 

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.