Nieuws

Bier en een doosje rendement graag

Op Crowdaboutnow staat momenteel een bijzondere actie van Beer in a Box.

Onlangs heeft Beer in a Box, dat maandelijks ambachtelijke speciaalbieren in een doos aanbiedt, een crowdfundingactie gestart om verder te groeien. Hun doel: bier en brouwen weer over smaak en ontdekken laten gaan. Een geschikt onderwerp voor de vrijdagmiddag.

Investeerders kunnen een bedrag uitlenen van 50 euro tot meer dan 10.000 euro. Het totaalrendement is 12%, met een nominaal jaarrendement van 4% en een effectief jaarrendement van 5,87%. De lening heeft een looptijd van 36 maanden, 3 jaar dus.

De campagne is slechts enkele dagen gestart en de brouwers zijn al bijna op de helft van hun doel van 98.000 euro. De looptijd is nog ongeveer een maand, dus het doel lijkt makkelijk behaald te worden.

Beer in a Box

Het project Beer in a Box is in 2015 gestart door twee vrienden en werkt als volgt: mensen kopen een losse box of nemen een abonnement en krijgen daarmee maandelijks de nieuwste en beste speciaalbiertjes van ambachtelijke brouwers.

De oprichters selecteren alle bieren zelf (geen straf, dat voorproeven) en voorzien ze in de doos van bijvoorbeeld proefkaarten en recepten. Ook is er een app.

Waarom hebben ze voor crowdfunding gekozen? De mannen hebben extra geld nodig voor het doorontwikkelen van hun smaakprofiel en platform. Dat combineert alle verzamelde data nog beter. Daarnaast wil het de verkoop stimuleren door meer bekendheid te krijgen.

Lees meer op Crowdaboutnow.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’