Meer nieuws

Nederlandse crowdfundingmarkt groeit verder

De markt van crowdfunding in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met 22% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van Crowdfundmarkt.

In het eerste kwartaal van dit jaar is de markt van crowdfundingleningen en – aandelen uitgekomen op 36,5 miljoen euro verdeeld over 233 projecten. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 is dit een stijging van 22%.

De kwartaalomvang van de crowdfundmarkt is met 6,5 miljoen euro gestegen, aldus Crowdfundmarkt. Het aantal projecten is nagenoeg gelijk gebleven waardoor de gemiddelde projectomvang sterk toenam. 

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de gemiddelde projectomvang uit op 157.000 euro, een stijging van 24% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. In een jaar tijd zijn er in Nederland per saldo 10 AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen bijgekomen.


De redactie van participaties.nl bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Zeven grote fintechtrends

20 jun - Rob Stallinga

Als fintech een hype is, dan wel eentje met goede redenen. Er zijn grote veranderingen aan de gang in de financiële d...